Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن صنفی خدمات هوایی سفر خراسان‌رضوی گفت: عمده آژانس‌های هواپیمایی در آستانه ورشکستگی قرار دارند. ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۷ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، گردشگری و خدمات مربوط به آن یکی از ارکان بسیار مهم در اقتصاد خراسان رضوی است و یکی از مسائلی است که در سیاست‌گذاری‌های خراسان رضوی بسیار مورد اهمیت قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مسائل حوزه گردشگری ورود بخش خصوصی اهمیت بسیار زیادی داشته و یکی از این بخش‌ها، حوزه آژانس‌های هواپیمایی هستند به همین علت و با توجه به مشکلات پیش‌روی این حوزه خبرنگار خبرگزاری تسنیم در مشهد گفت‌وگویی با مجید فرقانی دبیر انجمن صنفی خدمات هوایی سفر خراسان‌رضوی داشته که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

تسنیم: هم‌اکنون اقتصاد حوزه گردشگری را در خراسان‌رضوی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

فرقانی: اگر بخواهیم به صورت کلی صحبت کنیم، اقتصاد گردشگری هم اکنون بسیار نابه‌سامان بوده و علت آن هم نوسان بسیار شدید نرخ ارز بوده و علاوه بر این خدمات سفر نیز افزایش داشته علاوه بر این افزایش عوارض خروج از کشور نیز مزید بر آن شده است.

مسائل و مشکلاتی که وجود دارد مانع بزرگی برای ورود گردشگران بوده و نخستین مشکل آن هم مربوط به تأسیسات گردشگری است و ما امیدواریم که اتفاق خوبی رخ دهد که ما حداقل در زمینه ارز و ثبات پیدا کند و ما تلکلیف خود را بدانیم که باید چگونه برنامه‌ریزی کنیم.

تحلیل دیگری که می‌توان کرد این است که با توجه به وضعیت کنونی اگر آماری گرفته شود ضریب اشغال هتل‌ها هم اکنون به 20 تا 0 درصد رسیده و این میزان به اندازه‌ای نیست که حتی هزینه‌های آنها را جبران کند. 

مسائل مهمی دست به دست هم داده که صنعت گردشگری آن گونه که باید سودآور نباشد که از جمله آنها مالیات بر ارزش افزوده است که هم اکنون تبدیل به یک معضل بسیار بزرگ شده و در وضعیت کنونی فشار بسیار مضاعفی را بر تأسیسات گردشگری وارد می‌کند و باید قطعا حل شود؛ در این زمینه رایزنی‌هایی توسط بخش خصوصی انجام شده چراکه ادامه این روال آسیب‌های زیادی را به بخش گردشگری وارد می‌کند.

یکی از مسائل بسیار مهم در مورد رونق صنعت گردشگری این است که بازار سفر به نوعی رقابتی شود اما مسئله مالیات بر ارزش افزوده با توجه به اینکه بهای خدمات در این حوزه ا افزایش می‌دهد می‌تواند تأثیرات زیادی در این حوزه داشته باشد؛ در یک توصیف کلی می‌توان گفت که اقتصاد گردشگری به ویژه در شهر مشهد به هیچ عنوان وضعیت خوبی ندارد.

تسنیم: بخش دولتی در این بین چه نقشی دارد؟ آیا اقدامی هست که سازمان‌های زیربط باید انجام می‌دادند اما آن را انجام نداده‌اند؟

فرقانی: دولت به نوعی تسهیل‌گر باید وارد عمل شود  و مسائل حوزه گردشگری را روان کند؛ به عنوان مثال دولت می‌تواند با در نظر گرفتن تسهیلات بانکی، آسا‌ن‌تر کردن شرایط گرفتن وام، اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده، تثبیت نرخ ارز و سایر مواردی از این دست می‌تواند به رونق حوزه گردشگری کمک کند.

این شرایط مشابه در کشورهای دیگر هم وجود داشت به عنوان مثال در همین کشور ترکیه سال گذشته در حوزه ورود گردشگر دچار بحران شده بود ما آنها راهکارهایی را در نظر گرفتند که به نسبت مناسب بوده و توانست این کشور را از بحران خارج کند؛ درآمد این کشور از محل گردشگری در سال میلادی گذشته در حدود 26 میلیارد دلار بوده و این رقم بسیار بالا است.

جالب اینجاست که با وجود جاذبه‌های گردشگری بسیار زیاد  در کشور ما ایران در رتبه سوم فرستادن گردشگر به این کشور قرار دارد و مفهوم آن این است که عده زیادی به جای سفرهای داخلی به ترکیه سفر کرده‌اند و آنها توانسته‌اند به سرعت از وضعیت بحرانی خود عبور کرده و اوضاع را تثبیت کنند و این مسئله منجر به این شده که درآمدهای خود را از صنعت گردشگری نه تنها از دست ندهند بلکه به آن اضافه نیز بکنند.

تسنیم: هم اکنون چند آژانس هواپیمایی در مشهد فعالیت دارند؟

فرقانی: بیش از 400 آژانس هواپیمایی در خراسان رضوی فعالیت می‌کنند که بیش از 300 عدد از آنها در مشهد مقدس فعال هستند.

تسنیم: یعنی به ازای تقریبا هر 100 نفر جمعیت یک آژانس هواپیمایی در مشهد فعالیت دارد آیا با این وضعیت، فعالیت این تعداد آژانس هواپیمایی اقتصادی و به صرفه است؟

فرقانی: خیر؛ با روند کنونی به هیچ عنوان توجیه ندارد و اگر شرایط به همین روال ادامه داشته باشد تعداد زیادی از مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری از جمله اماکن اقامتی و آژانس‌های هواپیمایی از بین می‌رود و متولیان آنها ورشکسته می‌شوند.

تسنیم: به مسئله مالیات بر ارزش افزوده اشاره کردید حوزه گردشگری دقیقاً چه مشکلی با این مالیات دارد؟

فرقانی: مفهوم مالیات بر ارزش افزوده یعنی دریافت مالیات از افزودن بر درآمد اولیه بوده اما هم اکنون این مالیات از اصل فروش دفاتر و هتل‌ها دریافت می‌شود در صورتی که باید از سود دریافت شود.

تسنیم: ایرادی که به فعالیت آژانس‌های هواپیمایی در مشهد وارد می‌شود این است که بیش از فعالیت در حوزه ورود مسافر به این شهر به صورت گروهی به خروج مسافر به صورت گروهی می‌پردازند آیا شما این ایراد را قبول دارید؟

فرقانی: باید این را در نظر داشت که ورود گردشگر نیاز به یک سری زیرساخت‌ها و اقداماتی است که توسط بخش‌های دیگر باید انجام شود به عنوان مثال نیاز است که در یک سری از کشورهایی خارجی تبلیغاتی انجام شود اما این اتفاق رخ نمی‌دهد ما حتی در کشورهایی که مقاصد جذب گردشگری ما هستند نیز تبلیغاتی انجام نداده‌ایم که این کار را باید دولت انجام دهد چراکه بخش خصوصی اولا توان این کار را ندارد و در ثانی اصلا اجازه این اقدامات به بخش خصوصی داده نمی‌شود و نمی‌تواند به آن ورود داشته باشد.

در همین کشورهای اطراف ما دولت‌ها تلاش بسیار زیادی در حوزه تبلیغات برای جذب گردشگر داشته‌اند که برخی از آنها ثمرات مناسبی نیز به همراه داشته است. وقتی دفاتر مسافرتی می‌بینند که دست‌شان از ورود مسافر کوتاه می‌شود وارد بحث خروج مسافر می‌شوند تا بتوانند واحد خود را باز نگاه دارند گرچه این نوع از فعالیت نیز مشکلات خود را دارد اما به نسبت راحت‌تر از وارد کردن مسافر انجام می‌شود.

تسنیم: وضعیت طرح مبدأ به مبدأ به کجا رسید،  هم‌اکنون چگونه انجام می‌شود؟

فرقانی: این طرح در حال انجام بوده و البته مربوط به ایام غیرپیک است و در زمان‌هایی که ظرفیت‌های خالی در اماکن اقامتی داریم در مشهد و شهرهای زیارتی دیگر در دست انجام است. اگر عزم دستگاه‌های مختلف در این زمینه جزم شود که مسافر را وارد شهر مشهد کنند باید شرایط را تسهیل کنند تا مسافران ترغیب شوند به این شهر سفر کنند.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • لغو ۲ پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • یک سال دیگر با کاپیتان؛ سرجی روبرتو در آستانه تمدید قرارداد با بارسلونا